Of je nu ondernemer, student of onderzoeker bent, je krijgt zo nu en dan te maken met een stroom aan informatie in de vorm van audio. Van interviews en vergaderingen tot podcasts, collegeopnamen en brainstormsessies; het vastleggen van belangrijke gesprekken kan enorm waardevol zijn. Het terugluisteren van deze opnames kost vaak veel tijd en het is erg inefficiënt. Dan komt transcriberen – het omzetten van audio naar tekst – van pas. In deze blog leg ik uit waarom het uitbesteden van het transcriberen van audio je veel tijd kan besparen.
Transcriberen toont informatie efficiënt
Een van de grootste voordelen van het maken van een transcript is dat je gemakkelijk door de tekst kunt zoeken naar belangrijke details. In een audiobestand is het haast onmogelijk om specifieke stukken snel terug te vinden zonder alles opnieuw te beluisteren. Met een transcript kun je in enkele seconden een specifiek onderwerp zoeken. Dit is een groot voordeel als je je tijd efficiënt in wil delen.
Goed Verwoord deed dit onder andere voor HZ University.
Transcriberen bespaart je tijd op notuleren
Voor ondernemers en bedrijven is transcriberen waardevol tijdens vergaderingen of interviews. Door het gesprek op te nemen voorkom je dat er tijd verlopen gaan en je zorgt ervoor dat de focus volledig op de inhoud van het gesprek ligt. Nadat het transcript is gemaakt, heb je alle informatie overzichtelijk op papier staan en je kunt eventuele vervolgacties makkelijker en sneller oppakken.
Goed Verwoord deed dit onder andere voor de Gemeente Parkstad.
Transcriberen helpt studenten en onderzoekers met analyseren
Studenten en onderzoekers krijgen regelmatig te maken met uren aan opnamen van colleges en interviews. Door de audio te laten transcriberen, krijgen zij een tastbaar document dat helpt om de analyses en samenvattingen te onderbouwen. Het is een uitstekende manier om complexe theorieën en inzichten beter te begrijpen en vast te leggen, zonder steeds weer door de opname heen te hoeven spoelen.
Goed Verwoord deed dit onder andere voor Erasmus Universiteit Rotterdam.
Transcriberen ondersteunt bij het schrijven en maken van (audit)rapportages
Voor ondernemers, schrijvers en journalisten kan een transcript de basis zijn voor artikelen, (audit)rapportages of blogs. In plaats van het vertrouwen op het geheugen of handgeschreven notities, heb je met een transcript een nauwkeurige weergave van het originele gesprek. Dit is ideaal voor het uitwerken van interviews of het samenstellen van een (audit)rapport.
Goed Verwoord deed dit onder andere voor Uitgeverij Brooklyn en Driestar College.
Transcriberen maakt audio toegankelijk voor slechthorenden
Voor bedrijven en instellingen is het belangrijk om informatie toegankelijk te maken voor iedereen, en dus ook voor mensen met gehoorproblemen. Het aanbieden van een transcript maakt de inhoud van audiobestanden en vergaderingen toegankelijker en zorgt voor inclusiviteit binnen een organisatie.
Bovendien kan een transcript helpen om juridische redenen; het vastleggen van wat er tijdens vergaderingen wordt gezegd, kan in sommige gevallen als bewijs dienen.
Transcriberen van audio-opnamen biedt veel voordelen voor ondernemers, studenten en alle andere mensen die veel met audio werken. Door gesprekken, lezingen en andere opnames om te zetten in tekst, bespaar je tijd en voorkom je dat er belangrijke informatie verloren gaat. Goed Verwoord kan van jouw audio-opnames mooie letterlijke of woordelijke transcripten maken. Snel, zonder spel- en taalfouten en met de hand uitgewerkt voor het beste resultaat.